Uitzonderlijke prestatie!

Deze week getuige geweest van een uitermate hoogstaande artistieke prestatie. Les Ballets de Monte-Carlo is inderdaad en compagnie van wereldniveau. Het feit dat vier Vlamingen hiertoe bijdragen maakt dit dan uiteraard nog indrukwekkender. Bernice Coppieters danst met een enorme souplesse en op een zeer hoog technisch niveau. Jeroen Verbruggen liet de zaal ademloos toekijken door op pointes te dansen, iets wat ik nog niet veel mannen heb zien doen!

De stijl van Sidi Larbi Cherkaoui was mij niet onbekend en werd door Les Ballets uitstekend gebracht. De stijl van Jean-Christophe Maillot had ik nog niet eerder mogen meemaken. De directeur-choreograaf van Les Ballets de Monte-Carlo heeft een fantasierijke, elegante stijl. Een echte verademing in het danslandschap. Ik ben benieuwd naar zijn andere werk...

Ik geef het toe... Ik ben een fan.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment