Talent drijft boven

Op 18 juni is het wereldvermaarde gezelschap Les Ballets de Monte-Carlo te gast in Kursaal Oostende. Ik heb de eer de communicatie te verzorgen voor dit project. De voorbije weken werkten we aan de poster, de flyer, de website,... En wat blijkt als je wat verder kijkt dan de eerste beelden? Niet alleen brengt het ballet een nooit eerder in Vlaanderen getoonde choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui, er zitten verdorie vier Vlaamse dansers bij dit topgezelschap, waaronder de leading lady, Bernice Coppieters...

OK, dus we hebben een zeer goede dansopleiding in Antwerpen... Maar daar eindigt deze post niet... Vorige week kreeg ik een telefoontje uit Thailand. Henk van Cauwenbergh. Ring a bell? Showbizzkalender? Ja! Diezelfde Henk van Cauwenbergh blijkt ook een band te hebben met Les Ballets de Monte-Carlo. Henk maakte vorig jaar het fantastische fotoboek "Le Matin". Dat boek belandde bij het Monegaskische vorstenhuis en viel dermate in de smaak dat Henk gevraagd werd om foto's in dezelfde stijl te maken van de dansers van het ballet. Het resultaat is zonder meer adembenemend.

Dat mocht niet zomaar aan de aandacht van het Vlaamse publiek ontsnappen. Henk stelde voor "om iets met de foto's te doen" ter gelegenheid van het bezoek van Prins Albert II van Monaco en Les Ballets aan Oostende op 18 juni. Het resultaat: 29 schitterende werken uit de reeks foto's worden momenteel tentoongesteld in de inkomhal van Kursaal Oostende.

We staan er veel te weinig bij stil... Vlaams talent drijft boven!
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment