Sharon Corr: “Het zijn die kleine momenten die me inspireren”

Haar roots liggen in de legendarisch Ierse familieband The Corrs, waarmee ze tussen 1990 en 2005 wereldwijd de ene hit na de andere had. Ze schreef voor de groep onder meer de hits So Young en Radio. Nu heeft ze haar tweede solo album klaar en koppelt ze aan de release ervan meteen een wereldtournee, waarbij ze op 10 november Brugge aandoet.

Sharon is trots op haar album, dat een hele uitdaging voor haar vormde, en is blij het nu te kunnen laten horen. Op de site van organisator Shakalaka! staat zelfs een persoonlijke boodschap voor haar Belgische fans. “Ik denk dat het belangrijk is om het publiek te laten weten dat je het waardeert dat ze naar je optreden komen. Ik hou van veel contacten met mijn publiek. Dus dat is de reden, er is geen bijzondere oorzaak voor ofzo… Dit is hoe ik dingen doe.”
Prestatie

Dat ze tijdens haar komende tour voor theaters kiest, is dan ook geen toeval. “Een theater staat voor mij voor écht optreden, echt die prestatie neerzetten. Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat je naar een optreden gaat en dat de show een DJ is en er geen muzikanten zijn. Begrijp je dat ik bedoel? Dat moet dan een optreden voorstellen…? Wat ik doe is écht en een theater past daarbij, want als mensen naar het theater gaan dan willen ze die persoon zien die ze zo enorm goed vinden. Ik streef er naar om een geweldige show neer te zetten!”

Album
Tijdens de theatertour staan de ‘oude’ The Corrs hits op het programma, maar natuurlijk ook veel vers werk. Bij het laatste album sloeg Sharon een nieuwe weg in en werkte ze veel samen. Met het resultaat is ze zeer tevreden. “ik ben super blij met dit album en ik weet dat iedere artiest dat over zijn laatste album zegt, maar ik ben echt blij voor mezelf. Met wat ik bereikt heb, vanuit het oogpunt van de teksten, vanuit muzikaal opzicht. Het was een groot plezier om op te nemen.”

The Corrs
De samenwerking haalde het beste uit haar naar boven en de insteek staat symbool voor haar totale solo carrière. “Het rolmodel daarvoor is durven” , lacht ze.
“The Corrs hadden een waanzinnig succes, dat vind ik geweldig, maar nu is nu. En ik vind het fijn om met nieuwe mensen om te gaan. Een band vol met mannen, ze zijn erg grappig, het is fijn samen te spelen en ik geniet van alle verschillende invloeden die ze hebben. Ik houd van mijn familie, maar ik houd er ook van om nu te spelen met de band die ik heb en mijn solo carrière voor te zetten.”

Inspiratie
Inspiratie voor de songteksten haalt de zangeres uit haar dagelijkse leven en uit kleine problemen en situaties. “Maar schrijvers inspireren me ook, zoals Gabriel Garcia Marquez. Je kan bij zijn verhalen bijna de hoofdpersonen voelen, zien en ruiken. Dat inspireert me om het ook zo in mijn nummers te hebben, zodat je haast het gevoel krijgt in het nummer betrokken te zijn en het te ervaren. Het is net als met een goede film, je bent er onderdeel van.”

Een van de dingen die ze van de schrijver zo enorm waardeert is de waarheidsgetrouwe manier waarop hij dingen op papier zet en de gevoelens erbij betrekt. “Hij vindt de kern in alle kleine gebeurtenissen die we doormaken. Dat zijn soms de beste of de slechtste momenten van ons leven. Bijvoorbeeld een persoon op straat tegen komen die je een dag eerder ook zag, maar vandaag zie je in zijn ogen dat er iets gebeurd is in de tussentijd dat hem écht geraakt heeft. Het zijn al die kleine momenten die ik wil vinden, want dat zijn degene die me inspireren.”

Sharon Corr staat op 10 november in het Concertgebouw van Brugge. Tickets online verkrijgbaar of via In&Uit Brugge of op 0900 70155.

Tekst Robby Van Der Zande

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment