Pascale Platel terug in de Schipperskapel

Terug op algemene aanvraag!Tine Reymer

Waarom wij leven, lijden, verlangen, waar we naartoe gaan, wat het belangrijkste is in 't leven, de waarheid, wat echte liefde is, waarom uw broek vandaag zo spant terwijl ze gisteren nog knussig los zat. Ik weet het omdat het mij werd doorgegeven via de oude en de iets jongere meesters, de wijzen, de filosofen, ... de mannen tiens.

Met haar nieuwe voorstelling (de video is nog van de vorige voorstelling...) heeft Pascale Platel ‘la petite mort’ ingeruild voor ‘la petite pensée’. Probeerde ze in een vorige voorstelling nog tevergeefs hoogte te krijgen van het zinloze zwarte gat van het libido, met ‘Les petites pensées de Pascale’ fladdert ze vrolijk en vrij rond (en tegen) de hete lamp van de grote denkers uit het Westen.

"Zo is ze op haar best: meisjesachtig slim. Gewiekst een poort openen in het denken. De grote vragen stellen vanuit kikvorsperspectief. Nietzsche kietelen, Schopenhauer opvrijen, Wittgenstein paaien en Camus het bos insturen. - Ewig weiblich. Herlich" - 16 januari 2014 - JJ Pollet

Pascale Platel betovert op 11 oktober 2014 voor de tweede keer de Schipperskapel. U zult snel moeten zijn, want op dit moment (18 augustus) zijn er nog slechts 35 tickets beschikbaar. Tijdens de Gentse Feesten waren alle voorstellingen uitverkocht, dus... snel boeken!
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment