Er is leven na De La Vega!

ELKE BRUYNEEL STELT NIEUWE GROEP VOOR !"Acteren? Zou je niet kiezen voor zang?" Het was niet meteen de feedback die Elke Bruyneel verwachtte na de toelatingsproef aan Studio Herman Teirlinck. Maar ze nam de raad ter harte en koos ervoor om haar stem het werk te laten doen; eerst bij De La Vega en toen die band ermee ophield, bij haar eigen band Lucy and The Birds.

Eind 2014 gooide Lucy and The Birds officieus al een song 'Strongest Girl' op het net, het eerste wapenfeit van de titelloze EP. 'Strongest Girl' is meteen de blauwdruk voor een EP die mooi laveert tussen soul en pop, met hier en daar een lichte jazztoets, en echo's van stemmen als Joan as Policewoman, Feist, Norah Jones, de jonge Rickie Lee Jones (ten tijde van Chuck E's in Love) en Monique Harcum - de stem van Mo&Gras - bij wie Bruyneel tijdens het schrijfproces altijd mocht aankloppen.

PRAKTISCHE INFO
Lucy and the Birds zijn klaar om de volle Schipperskapel mee te nemen in hun prachtig getoonzette muzikale verhalen. Kom op zaterdag 18 april 2015 naar Komvest 38 te Brugge en ervaar het zelf! De deuren gaan om 19u30 open, concert begint om 20u. Tickets kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar online en bij In&Uit Brugge.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment