Alain Laboile - Gedroomde kindertijd

Internationale topfotograaf te gast in de Schipperskapel

Stel je de meest idyllische jeugd voor die je je kinderen kunt schenken. Geen auto's, geen gevaar, geen lawaai. Wellicht is er een rivier, of op zijn minst een helder beekje. Een vijver is ook goed, of een poel om zorgeloos in rond te plonzen. Met kikkers, wat dobberende eenden, een reiger die statig halt houdt.

Deze gedroomde kindertijd heeft fotograaf Alain Laboile voor zijn kroost gecreëerd. Ergens weg van de wereld, veertig kilometer onder Bordeaux, huist hij met zijn vrouw Anne en zes kinderen in een grote oude woning met een eindeloze tuin. Zes kinderen, jawel, want zijn vrouw houdt van zwanger zijn en hij 'houdt van zijn vrouw.' Zo simpel kan het leven zijn...

De idylle blijft moeiteloos overeind.
Zijn reeks 'La Famille' raakt door zijn universaliteit en tijdloosheid talloze kijkers over de hele wereld. Natuurlijk is er ook kritiek, vanwege de aperte naakheid. Zijn vrouw, zijn kinderen: ze staan sans gên bloot op de foto's. Maar Laboile pareert dit soepel: "De kinderen leven in overeenstemming met de natuur. Als het weer het toelaat trekken ze als vanzelf de kleren uit. De oudsten kennen het begrip schaamte, en doen dit niet meer. Geen van hen heeft moeite met de publicatie van de beelden. Ze zijn trots op de wereldwijde appreciatie van hun foto's." De idylle blijft moeiteloos overeind.


Geniet alvast van de video en graag tot in de Schipperskapel!
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment