De Schipperskapel wordt open ruimte


Meer dan vijftig fotografen en tientallen muzikanten in vier jaar

Al vier jaar is De Schipperskapel een ruimte die diverse functies combineert: vergaderruimte, fotogalerij en mini concertzaal. Meer dan 50 fotografen exposeerden in de ruimte, tientallen artiesten kwamen optreden en heel veel mensen kwamen op bezoek. Voor uitbater Shakalaka! is 2017 een jaar waarin de focus op andere projecten ligt dan op de activiteiten van de kapel. Er staan meer dan 20 evenementen en concerten op de planning. Sommige kalenders laten zich nu eenmaal niet leiden en daarom gaan we “het systeem” van de kapel veranderen. Er komt een nieuwe vzw en de kapel wordt nog meer een "open ruimte".


Tot en met mei blijven we werken zoals voorheen: een vaste fotograaf per maand. In maart wordt dat Olympe Tits, in april Feline De Coninck en in mei Lore Stessel. Daarna wordt de kapel een open kunstruimte, die te huur wordt aangeboden per weekend of per maand. Onze voorkeur blijft uit gaan naar fotografie, maar wie weet wat er op ons pad komt...

De gebruikelijke verhuur blijft ook gewoon mogelijk. Mensen die iets te vieren hebben, die een voorstelling willen organiseren of die een vergadering willen inplannen zijn meer dan welkom!


Op deze manier hopen we de werking te kunnen draaiend houden én financieel haalbaar.


Mensen die interesse hebben om te exposeren of te huren kunnen zoals steeds contact opnemen met Peter Monbailleu via peter@shakalaka.be.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment