Locatie

Tot september 2017 baatten we met Shakalaka! ook de Schipperskapel uit. Vanaf september droegen we de fakkel over aan de Academie. De contactpersoon is Joost Goethals, die je kunt bereiken via mail. We wensen de Academie even mooie tijden in de kapel als deze die wij mochten meemaken!

DE KAPELDe "Kapel voor Schippers" is het laatste overgebleven deel van de vroegere Schippersschool, gebouwd in 1924-1926, naar het ontwerp van architect Alphonse De Pauw (1867-1937). Het gebouw vormt een onderdeel van een lang en intensief verhaal dat alles met de inzet van de kapucijnen te maken heeft.

Sinds maart 2013 is de kapel de thuisbasis van communicatiebureau Shakalaka! en de Chapel of Awesomeness, een uniek project dat de functie van een tentoonstellingsruimte combineert met die van een evenementenlocatie en die tegelijkertijd ook innovatieve artistieke en zakelijke projecten wil ondersteunen.

Elke maand stelt Shakalaka! de muren van de kapel en de indrukwekkende inkomhal ter beschikking van één of meer fotografen. Dit geeft het project een extra dimensie en maakt van de ruimte een bijzondere locatie voor intieme culturele en zakelijke evenementen.

HET TRICLINEUMVan oorsprong is een triclinium een formele eetzaal in een Romeins huis. De ruimte voorzag in drie chaises longues die aan drie personen plaats boden en om een vierkante tafel (de mensa) waren gegroepeerd. Een triclinium had niet alleen een praktisch doel, maar diende ook om gasten te imponeren. Om deze reden zijn ze vaak voorzien van fraaie mozaïeken en wandschilderingen en zal ook de inrichting de welstand van de eigenaar hebben weerspiegeld.

Het Tricilinium van de Vissersschool is voorzien van een aantal fraaie glasramen.
    Blogger Comment
    Facebook Comment