Nieuwe Zornik show is indrukwekkend

De bvba Pesco wil het Gentse Kuipje opnieuw muzikaal leven inblazen. Ze wilden goed beginnen en daarom kozen ze gisteren als openingsact maar meteen voor één van Belgiës topgroepen: Zornik. De support acts (Bynomeans en Nailpin) deden hun uiterste best om het publiek op te warmen, maar met een hoofdact als Zornik is dat natuurlijk geen evidentie. Een aantal fans komen gewoon pas toe vlak voor het optreden van de hoofdact...

Anyway, toen (het was al tien uur) kwam Zornik. De opbouw naar de entree van Koen Buysse & Co liet het al vermoeden... dit zou heftig worden. Het eerste nummer bracht een groot deel van het publiek met dichtgeknepen ogen door. Het podium en de zaal werd ondergedompeld in een wel erg fel wit licht (ocharme als er nog ergens een Gremlin zou zijn ondergedoken in het Kuipje, "bright lights, bright lights" remember?).

Het is een enorme show, die van Zornik. De 4 mannen van de groep pakken zonder enige (zichtbare) moeite het podium volledig in en de technologie staat ten dienste van de muziek, maar toch vooral ten dienste van de show. De combinatie van licht en video-panelen werkte hierbij erg goed.

Zornik is Zornik en de groep lost met deze nieuwe show zeker de verwachtingen in. Het was een indrukwekkend spektakel, op het randje van de megalomanie, maar wat had je anders verwacht.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment