Origineel Riverdance koor te gast in Brugge!

A whisper of Paradise

Al jarenlang trekt het Ierse topkoor Anúna wereldwijd volle zalen. Een avond muzikale Ierse magie eindigt steevast met staande ovaties. Na de successen van de afgelopen jaren in Nederland doet Anúna eind 2013 eindelijk ook Brugge aan met een kersttour. Voor de vaste fans een hartverwarmend weerzien. En voor wie Anúna nog niet eerder zag de kans om een onvergetelijk kerstconcert te ervaren.

Anúna brengt koormuziek van ongeëvenaarde klasse in een unieke stijl. De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

De middeleeuwen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Anúna. Het repertoire is een mix van religieuze gezangen en traditionele songs met een meer werelds karakter. Het kerstprogramma bevat ‘gouwe ouwe’ kerstliederen zoals Silent Night en eigentijdse songs. Anúna weet door de combinatie van adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer te creëren die de luisteraar niet meer loslaat. Een kerstconcert van Anúna garandeert een avond totale betovering.

Praktische info
Anúna brengt het unieke kerstconcert in de Sint-Gilliskerk te Brugge op vrijdag 13 december om 20 uur. Tickets kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via In&Uit Brugge. Ze kunnen ook hier online besteld worden.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment