Shakalaka! in Rusland

Met 3 Vlaamse fotografen naar Moskou!


Een paar maanden geleden kwam een jongedame me tijdens een expo in de Schipperskapel aanspreken over een nieuw event van de galerij waar ze voor werkt. Ze vroeg of ze een paar folders mocht achterlaten. We raakten aan de praat over het project - Art Cocktail - en een paar weken later stond ze er terug, met de verantwoordelijke van de galerij, Vladimir. Nadia (zo heette de jongedame) tolkte en er ontstond een boeiende babbel over fotografie, dans in Rusland en mogelijke samenwerkingen.

Een paar weken terug kreeg ik telefoon van Natalia, vanuit Moskou. Ze vertelde me dat ze mijn gegevens door had gekregen van Nadia en Vladimir en dat ze nu bezig was met het opstarten van het project In Bruges in Moskou. 7 fotografen brengen elk in 7 foto's hun fotografische kijk op Brugge.

4 Russische fotografen waren reeds op bezoek geweest in Brugge en hadden foto's genomen. Nu wilden ze graag ook 3 Vlaamse fotografen uitnodigen om in hun eigen stijl hun eigen persoonlijke kijk op Brugge te tonen in 7 foto's.

Ver moest ik niet kijken... Pascale Dobbelaere exposeert momenteel in de Schipperskapel en het publiek weet haar stijl wel te smaken. Jelle Van Hulle, curator van de kapel en zelf een eigenzinnige fotograaf, zag als Bruggeling de uitdaging ook helemaal zitten. Henk Van Cauwenbergh tenslotte heeft als fotograaf al heel wat beroemdheden voor zijn lens gehad en ook hij ging in op de uitnodiging.

En zo komt het dat Shakalaka! van 3 tot 7 februari tijdelijk "verhuist" naar Moskou. De D.E.V.E. galerij ligt knal aan het rode plein en naast één van de populairste nachtclubs van de stad. Het wordt een ontdekkingsreis langs theaters, galerijen, muziekclubs en danspaleizen, want hier vind je nog de grandeur van weleer terwijl de stad veel moderner is dan je denkt. Zo werd me tenminste verteld. Ik hou u op de hoogte. Wie weet wordt dit wel een heel nieuw hoofdstuk in het Shakalaka! verhaal...

Praktische informatie
In Bruges is te zien in D.E.V.E. Gallery Moscow van 5 tot en met 12 februari 2014. 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment