Mapplethorpe / Rodin

“I see things like they were sculptures. It depends on how that form exists within the space.” - Robert Mapplethorpe

Ondanks alle digitale input die ik tegenwoordig consumeer, is de weekendkrant toch nog altijd een moment waarbij de inspiratie opborrelt en waar ik zin van krijg om buiten te komen. Ik geef toe, tegen de tijd dat ik de krant effectief doorneem is het eerste katern al lang niet meer actueel, maar de andere katernen zijn mij heilig. Zo kwam ik dit weekend te weten dat in mijn favoriete museum in Parijs, het Musée Rodin, een fotograaf te gast is. Natuurlijk trekt zoiets dan mijn aandacht. Maar het onwaarschijnlijke aan deze expo is de frappante gelijkenis tussen sommige van de foto's van Robert Mapplethorpe (1946-1989) en het fascinerende werk van Auguste Rodin (1840-1917) "Steal, don't invent," schreef Seth Godin deze week. En hoewel hij het nooit heeft toegegeven, toch zijn de gelijkenissen bij momenten akelig. Wie kan bovendien een mooier voorbeeld zijn, als het gaat om vormen in de ruimte tot leven brengen, dan Rodin? Paris, on arrive!Musée Rodin - nog tot 21 september.

Foto (c) Paris, musée Rodin, C. Baraja
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment