The New Romantics zijn opgestaan

Sater verovert Paleis 12Zaterdag op Pias Nites getuige geweest van het optreden van dé sensatie van het weekend ervoor: Oscar and The Wolf. Opvallend dat veel mensen van mijn generatie de weg gevonden hadden naar Paleis 12. (Toen wij vertrokken bleek nog veel jong volk op weg naar het nachtelijk feest…) Velen hadden kennelijk de recensies gelezen en wilden dit ook wel eens zien.

Knap gedaan van Pias, die Pias Nites. Mooie inrichting. Snelle service. De opkomst was niet wat ze gehoopt hadden. Jammer. Ik vond het vooral vreemd hoe een act als deze de ene week een Sportpaleis vol speelt (en overdondert) en de week erop in een flink verkleind Paleis staat te spelen. Maar, dat biedt ook een compleet ander perspectief.

Oscar en zijn wolven zijn een frisse verschijning op het podium. De muziek is betoverend en knap gemaakt. Maar dat wist u al. Hier staat echter ook een band die de tijd heeft genomen om over een podiumconcept na te denken. Er zijn Venetiaanse maskers en Max verschijnt als een soort Marquis de Sade ten tonele. Über romantisch. Hij beweegt als een soort elegante sater en windt het publiek zo om zijn vingers. Ongetwijfeld dachten velen “Oh ja!” toen hij vroeg “Are you ready to undress?”

Enige nadeel van de relatief kleine opstelling was dat het allemaal wat oversized was. De flitsende lichten die in een vol sportpaleis een mooi effect zijn, verblindden hier totaal. De lasershow was dan natuurlijk wel weer spectaculairder dan wat je vaak te zien krijgt.

Conclusie: knap werk en veelbelovend voor de toekomst. De plaat staat bij deze ook in de kast.

Foto (c) Edwin Houdevelt - Frontview Magazine

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment