Up With People is vijftig

De boodschap is actueler dan ooit

In "If I should have a daughter" van Sarah Kay zit een zinnetje waar ik ook wel zou kunnen aan beantwoorden: "On a scale from 1 to overtrusting, I'm... pretty damn naive." Toen ik 18 was vertrok ik op wereldreis met de internationale jongerenorganisatie Up With People. Ik was jong, enthousiast, gezond naïef. Ik zong vol overgave: "My song may not change the world. My dance may not improve it. But I'm not going to stand around. When I've got a chance to move it." Ik kwam van mijn jaar terug als een 19-jarige met een bagage waar je alleen maar van kan dromen, ook nu nog. Up With People ligt mee aan de basis van wie ik ben en wat ik ben geworden.

En ze bestaan nog. Jawel. Het is een paar jaar moeilijk geweest, maar ze zijn flink op weg om opnieuw relevant te worden. En ja, ze zijn ook nu superenthousiast, jong en een klein beetje naïef. Maar wat is daar op die leeftijd verkeerd mee? Als je op dat moment in je leven al niet mag dromen van een wereld waarin we eindelijk allemaal overeen komen.

De methodiek van Up With People is al die jaren eigenlijk in wezen onveranderd gebleven. Je brengt al die verschillende nationaliteiten samen en laat ze samen de wereld rondreizen, sociale projecten bezoeken én uitwerken en een show brengen om te tonen hoe enthousiast ze wel zijn en hoe zij tegen de grote boze wereld aankijken.

En waarom zou u daar niet eens een deeltje van uit maken? Er worden nog gastfamilies gezocht voor het verblijf in Oostende. Voor mij was dit trouwens één van de belangrijkste onderdelen van mijn jaar. Je leert zoveel verschillende mensen kennen. Zoveel verschillende situaties. Je ontdekt elke keer weer nieuwe verhalen. Dus... als je niet te ver van Gistel/Oostende woont en één, twee, of meer bedden kunt vrij maken tussen 20 en 26 oktober... neem contact op met Ethan Brosnan via 0494/84 87 50 of ebrosnan@upwithpeople.org. Ik garandeer u bij deze een onvergetelijke week!

Waarom? Hierom.Op 23 oktober brengt de groep de nieuwe show "The Journey" in Kursaal Oostende, nog een plek waar ik al eens graag terugkom. Showinfo: www.upwithpeople.org/oostende
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment