The Dire Straits Experience

Dire Straits leden Chris White en Chris Whitten terug samen op tour

Op 11 maart 2016 komt The Dire Straits Experience naar Kursaal Oostende voor een exclusief concert voor België! Het project én de groep worden getrokken door voormalige Dire Straits leden Chris White en Chris Whitten. Tickets zijn vanaf nu te koop.Voor de enorme groep trouwe fans leek het einde van de wereld nabij toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om de songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is nog steeds groot, ook bij de jongere generaties. Twee van de voormalige groepsleden geven nu met The Dire Straits Experience gehoor aan die oproep.

Niet zomaar een tribute band
Dit is niet zomaar een tribute band, want twee van de voormalige leden van The Dire Straits, Chris White en Chris Whitten, maken deel uit van de selectie artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Veel van de hits van de groep maken deel uit van het collectief muzikaal geheugen zoals o.a. Sultans of swing, Money for nothing en Private investigations.

The Dire Straits Experience wordt verder gevormd door, Terence Reis, Richard Cottle, Paddy Milner, Tim Walters en Michael Féat en Chris Whitten. Deze muzikanten werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield.

"A brilliant show, performed to perfection."

De band weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren.

Praktische info
The Dire Straits Experience
11 maart 2016 - Kursaal Oostende - 20:00
Tickets: Online, via 070 22 56 00 of in de Box Office van Kursaal Oostende bij Toerisme Oostende.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment