Overal is Geluk

An Olaerts open nieuw jaar in de Schipperskapel


Een fotografe vertelt haar verhaal in beelden: met kleur en contrast, figuratief of abstract, en onderwerpen die eerder lokaal klein of internationaal groot zijn. Bij moeilijkere foto’s heb je misschien uitleg en duiding nodig, net zoals de beeldelementen woorden zijn, die je niet in de juiste volgorde kunt plaatsen om een samenhangende zin te lezen.

Een schrijfster toont haar beelden in teksten: ze omschrijft ze met poëtische rijmwoorden, of eerder formeel taalgebruik. Grote verhalen soms in colums, kleine verhalen uitgesponnen in een roman.

Wanneer een schrijfster dan haar woorden illustreert met beelden, of de fotografe haar beelden duidt met tekst, dan kan dit natuurlijk een boeiende tocht worden, waarbij het belang van woord en beeld in een constante balans zitten.
An is columniste en journaliste en illustreert haar verhalen met snapshots vol zelfrelativering en humor. Doordat de beelden genomen zijn zonder een voorkennis van fotogeschiedenis of klassieke fotografische regels, zijn de beelden fris en jong en sluiten ze op een aparte manier aan bij de hedendaagse interpretatie van fotografie.

In februari tonen we het fotografisch en literaire werk van An Olaerts, en wordt de kapel voor één keer de weekendbijlage van uw krant.

Praktische info
Vernissage: vrijdag 5 februari 2016, vanaf 19 uur
Expo: 6 t/m 28 februari 2016, zaterdag en zondag 14-17 uur
Schipperskapel - Komvest 38, 8000 Brugge
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment