Zwoele double bill in de Schipperskapel

Índio Louro meets Ulisses Rocha


Na de geslaagde combinatie van Neeka en Venus in Flames brengen we nu zangeres Nel Ponsaers en Ulisses Rocha samen voor een zwoele avond in februari...

Zangeres Nel Ponsaers (The Golden Glows) is heel haar muzikale carrière al op zoek naar nieuwe geluiden. Een zoektocht die na verre reizen naar verschillende uithoeken van de wereld (ze woonde onder meer een tijdje in Brazilië) uitmondde in een samenwerking met gitarist Peter Verhelst (Luz de Luna, La Bella Addormentata, CRITERIUM3).

Índio LOURO is een magisch mysterie uit een andere wereld, geanimeerd door de eenvoud van de bossa nova, de sensualiteit van de flamenco en de intensiteit van Afrikaanse stijlen. Met enkel een stem en een gitaar laten ze hun songs resoneren over de golven van Copacabana tot de Rode Zee. Laat u meeslepen door de saudade van índio LOURO, de BLONDE indiaan ...

Índio LOURO brengt begin 2016 haar debuutalbum uit, met bijdragen van Yves Peeters, Jutta Troch (B.O.X., Dez Mona) en Michaël Brijs (The Valerie Solanas).Ulisses Rocha (Brazilië)

Ulisses Rocha wordt beschouwd als één van de fijnste gitarist/componisten van Brazilië in meer dan 20 jaar. Samen met André Geraissati, Guinga, Paulo Belinnati en Marco Pereira behoort hij tot de top vijf van Brazilië. Hij is tevens visiting professor at the University of Florida.

Rocha speelde met grootheden als Egberto Gismonti, Hermeto Pascoal, Al Di Meola, Eliane Elias, Marco Pereira en Paulo Bellinati. Hij studeerde klassieke gitaar, en raakte later geïnteresseerd in jazz en Braziliaanse populaire muziek.

Als solist speelde Ulisses Rocha op internationale festivals in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Zwitserland, Polen, Rusland, Cuba, Syrië en Koeweit. Hij speelt geregeld ook met Braziliaanse symfonische orkesten.

Sinds 1990 is Ulisses Rocha hoogleraar aan de Faculteit Muziek van Unicamp , één van de belangrijkste universiteiten van Brazilië. Sinds 2012 geeft hij ook les als gastprofessor aan het conservatorium van Miami (VS).

Praktisch
Vrijdag 12 februari 2016
Schipperskapel - Komvest 38, 8000 Brugge

Tickets kosten 18 euro en zijn te verkrijgen bij In & Uit Brugge en ook online via deze link.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment