Sarah D'hondt Quartet

Ode aan het chanson

Sarah D’hondt timmert al een poos en met succes aan een stevige reputatie als zangeres. Haar repertoire is rijkelijk gevuld met gekende melodieën van Piaf, Baker, Montand, Brassens, Gréco,…Haar stem en authentieke podiumprésence geven ons de kans om het Franse chanson te herinneren, te herkennen, te herbeleven. Sarah werd daarvoor beloond met de eervolle Liesbeth List-Prijs voor het Frans Chanson. "Jij brengt geen lied, jij bént het lied!" kreeg Sarah als lovende commentaar van Liesbeth List zelf te horen.

De debuutplaat van het Sarah D’hondt Quartet Souvenir, die in februari werd voorgesteld, brengt een ode aan deze prachtige periode uit de muziekgeschiedenis. Want een chanson is niet zomaar een lied. Het is een verhaal van passie, tederheid en verdriet. Van persoonlijke herinneringen ook.

Het repertoire van Souvenir omvat unieke en eigenzinnige arrangementen van klassiekers, waarvan sommige tijdens tientallen optredens uitvoerig zijn getest en goedgekeurd, en waarvan andere zelfs Sarahs meest enthousiaste volgers zullen verrassen. Allemaal worden ze gebracht op plaat zoals ze steevast live werden vertolkt: intens echt en onder begeleiding van een troep talentvolle muzikanten: Lieven van Pée (contrabas), Bart Vervaeck (gitaar) en Stijn Bettens (accordeon en arrangementen).


Praktische informatie
Sarah D'hondt Quartet
Schipperskapel, Brugge, zaterdag 1 oktober 2016, 20 uur (deuren open om 19u30)
Tickets online via deze link en bij In&Uit Brugge.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment