The Daily Prophet op je iPad

De meesten van ons hebben minstens de eerste Harry Potter film gezien. Wired Magazine heeft als eerste de kracht en de mogelijkheden doorzien van de iPad. Als er één magazine was, dat het aan zichzelf verplicht was om dat te doen, dan was het wel Wired. En ze zijn met glans geslaagd. Ik heb me net de nieuwe editie van september aangeschaft en dit begint wel heel erg op de Daily Prophet uit Harry Potter te gelijken.

Daar waar initiatieven als die van De Standaard gewoon de krant als een soort pdf online zetten, gaat Wired vele stappen verder. Dit is waar de iPad voor werd ontworpen. De App start vlot op. Je krijgt een voorsmaakje van wat je te wachten staat. Eenmaal je een editie (wel goed voor een halve Gigabyte) in een paar minuten hebt gedownload (wie weet nog hoe lang het tien jaar geleden duurde om 1 foto binnen te halen?) begint het plezier. Intuïtief bladeren door het magazine. Geef je er de voorkeur aan de iPad rechtop of liggend te gebruiken? Maakt niet uit, de inhoud past zich automatisch aan. En het meest indrukwekkend is uiteraard het switchen tussen tekst, foto's en video. Bewegende advertenties, filmtrailers, demo's van producten,... schitterend!

Na Flipboard is dit zonder twijfel dé must have app op je iPad. Als je nog niets gepland hebt voor deze zondag, snel de App downloaden! Die is gratis. Een editie van Wired kost 2,99 euro. En je bent er een hele zondag mee zoet, believe me.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment