Room Service


Julie Scheurweghs in de Schipperskapel‘Room Service’ is zowel de titel van de tentoonstelling als van één van de werken. Het beeld dat de titel draagt toont ons een plateau dat ligt op een bed met restanten op van wat enkele uren er voor een lekkere maaltijd moet geweest zijn. Voor mij vormt dit beeld de essentie van wat ik in de tentoonstelling wil weergeven. Een poëtische blik naar wat letterlijk restjes van een mooie ervaring zijn. De titel staat symbool voor het idee dat alles in constante flux is. Het wijst op de hypothetische hotelkamer - een transitie-plek waarin ik me momenteel bevind.

Mijn gehele carrière werk ik al met ensceneringen en decontextualisaties. Ik haal mensen en objecten uit hun vertrouwde omgeving en registreer ze voor een neutrale achtergrond. Die beelden gebruik ik dan in sculpturen en installaties waarmee ik de relatie tussen mens en object in vraag stel. Met ‘Room Service’ toon ik mijn eerste experimenten in het vastleggen van het dagelijks leven op een onbevangen manier.

Julie Scheurweghs, januari 2014

Praktische informatie
De expo is gratis toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur, van 10 t/m 26 januari 2014.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment