De Schipperskapel brengt vier projecten in het kader van Brugge Foto 14

Focus op Azië


BruggeFoto focust dit jaar net zoals December Dance op Azië, op 9 verschillende locaties zelfs, waaronder de Schipperskapel, die 4 projecten aanbiedt.

Kawori Inbe, die we leerden kennen via de Snoecks expo, woont en werkt in Tokio, waar ze vaak harde en confronterende portretten maakt van jonge vrouwen. Dikwijls hebben ze al een zwaar leven achter de rug. Kawori wil hun innerlijk blootleggen en doet dat met foto’s die haar in een mum van tijd hebben ingelijfd bij de top van de jonge Japanse fotografie.

Transit Tokyo is een boeiende reeks van de Vlaamse fotografe Stephanie Van de Velde. Deze jonge en veelbelovende fotografe (°1981) studeerde aan het KASK (Gent). Ze werd bekroond tot laureate van de Canvascollectie (2012). Met Transit Tokyo: Appearance of man in times of urbanization, onderzoekt zij de identiteit van de mens als individu en als onderdeel van de massa. We zien mensen in de drukte van de metropool, geprikkeld door een overdaad aan stimuli. Het onderscheid tussen openbare ruimte  en transport, zoals de metro, vervaagt. Beiden fungeren als transitzone waarin de mens opgaat én waartegen hij zich verzet.Tokyo Reverse van Ludovic Zuili en Simon Bouisson is een “slow movie” waarin een jongeman door de drukke stad loopt. Het zou een film kunnen zijn die je al talloze keren gezien hebt. In videoclips, films, series, reclames of gewoon buiten op straat. Daarom denk je heel even dat je niets bijzonders ziet als je op Tokyo Reverse stuit – om er fluks achter te komen dat er iets niet klopt. In deze film loopt de hoofdpersoon vooruit, maar alle andere mensen gaan achteruit. De auto’s van Tokio rijden terug. Hondjes dribbelen achterwaarts. Iedereen staat verkeerd om op de roltrap. En als een voorbijganger een flesje water omkeert, wordt de vloeistof vanaf de grond het flesje in gezogen.

#donotsettle is dan weer een project van 2 architecten, een Brugse (Kris Provoost) en een Indonesische (Wahyu Pratomo), gebaseerd in Shanghai. Op zondag 28 december om 15 uur komen ze hun “urban exploration” project voorstellen: een visueel archief waarin de stad centraal staat, vastgelegd het moment vlak voor de verandering want verandering is onoverkomelijk.

Praktische info
5 december t/m 4 januar - van woensdag t/m zondag gratis toegankelijk van 14 tot 17:30 uur
De Schipperskapel, Komvest 38, Brugge
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment