Rudy Peire

Project ARTchitecture


Interessante architectuur definiëren, het is een spel van grenzen leggen : wat is een puur functioneel gebouw en waar overstijgt een visie van een architect het zuiver ‘bouwen’. Het is een discussie die heel persoonlijk is.

Wat men wel kan omschrijven is een goede architectuurfoto. Zelfs wanneer de visie van een architect ontbreekt, kan een architectuurfoto een meerwaarde geven aan een gebouw, een eigen parallelle visie tonen op een object dat bijna altijd op een openbare ruimte geplaatst wordt, maar vaak niet wordt bekeken door de toevallige voorbijganger.

De beelden van Rudy Peire zijn uitgepuurd. Het zijn geen snapshots van onderweg, maar gezochte beelden, die vaak heel abstraherend werken. Ze tonen de kijker dat een foto ook een ‘beeld’ kan worden, in plaats van een weergave van de werkelijkheid.

De kijker verliest zijn houvast en wordt ertoe aangezet het beeld op een andere wijze te bekijken, het te onderzoeken naar compositie en esthetiek, eerder dan op verhaal of op fantasie.

Perspectief is vaak nefast voor een abstract beeld, maar in deze beelden wordt hiermee gespeeld. Uiteraard zie je door het werken met perspectief de plaats van de fotograaf in het beeld, maar door de elementen op een bepaalde manier te plaatsen toont de fotograaf dat alle beeldelementen in het teken staan van de vorm van de foto.

Praktische informatie
De vernissage van de expo vindt plaats op vrijdag 1 mei vanaf 19u. De expo loopt vanaf zaterdag 2 mei tot en met zondag 21 juni. De Schipperskapel (Komvest 38, Brugge) is elk weekend open van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis!
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment