Flamenco met een twist

Federico Ordoñez blaast je van je sokken!


Federico Ordonez, afkomstig en wonend in Brussel toonde hij al op zeer jonge leeftijd een uitgesproken interesse voor dans. Op 15-jarige leeftijd begon hij les te volgen bij Antonio Martinez in Brussel, één van de Flamencopioniers in België. Snel ging hij deel uitmaken van diens dansgezelschap. Hij danste mee in ondermeer "Fuego", in BOZAR (Centre for Fine Arts), in Luxembourg, en in verschillende zalen in Nederland. Nadien ging hij zeer meer profileren als solist. Hij werkte ondermeer samen met zangeres India Martinez in Flagey Brussel en in « Juana La Loca » door en met gitarist Michel Gillain.

In 2004, werd hij opgemerkt op de Feria in Brussel door het danskoppel Fernando en José, die hem uitnodigden voor een serie voorstellingen met hen in Vorst Nationaal, een organisatie van de Koninklijke Spaanse Paardenrijschool uit Jerez de la Frontera in Brussel. Datzelfde jaar werkte hij ook samen met zangeres Belle Perez, hij ging met haar op tournée als danser in haar shows.

In 2004, trok Federico een poos naar Sevilla. Gedurende 2 jaar volgde hij opleidingen en masterclasses bij Manuel Betanzos. In die periode werkte hij ook als dansdocent bij Ángel Atienza en Isabel Bayón in het Ados Centro de Flamenco (Sevilla).

Tegenwoordig is Federico Ordoñez heel actief bij de Fred Academy (Grégoire Vandersmissen en Gérard Deltenre) in Brussel en met Las Estrellas Andaluzas (Patricia Van Bergen) in Charleroi. Nog steeds treed hij vaak op op Festivals en theaters en geeft hij les in dansworkshops doorheen gans Europa.

PRAKTISCHE INFO
Hebt u Federico Ordonez niet zien schitteren op VTM tijdens Belgium's Got Talent? Kom dan zeker naar de Schipperskapel (Komvest 38, Brugge) op zaterdag 26 september 2015. De deuren gaan om 19u30 open, concert begint om 20u. Tickets kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar online en bij In&Uit Brugge. Bestel ze nu, want de plaatsen zijn beperkt!
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment