Joop Otting exposeert in de Schipperskapel

"Streets"

Voor zijn eindwerk Fotografie aan het SNT in Brugge heeft Joop Otting het thema “Straten” gekozen. De voornaamste reden hiervoor is dat hij in Amsterdam geboren en opgegroeid is, en dat “De Straat” altijd een wezenlijk deel van zijn jeugd heeft uitgemaakt. Zowel Amsterdam-West waar hij is geboren, als het Centrum en Amsterdam-Oost waren zijn habitat. Zonder dat je het beseft vergroeit men met de stad en word je automatisch een “stadsmens” die zich in gelijk welke andere grote stad ook happy voelt.

Joop woont sinds 1968 in België maar voelt nog altijd een hechte band met de stad Amsterdam. Echter, als opgroeiend kind vergeet hij nooit de vervelende, eentonige zondagen en feestdagen. “Alles” was gesloten en er was niks te doen “‘op straat”. De stad maakte dan een grauwe, grijze en vooral doodse indruk op hem.

Hij heeft dat proberen te vertalen me foto’s van soortgelijke situaties in andere steden en dorpen zoals: Blankenberge, Brugge, Gent, Moerkerke, Oostende, Zeebrugge, Mons, Boussu en Amsterdam.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment