Olympe Tits tweede in prestigieus Sky Arts programma Master of PhotographyOlympe was eerder dit jaar te gast als fotografe in de Brugse Schipperskapel. Ze was op dat moment tegelijkertijd bezig met de opnames van het internationale televisieprogramma Master of Photography van Sky Arts. Dit programma wordt uitgezonden in Engeland, Italie, Oostenrijk, Duitsland en Ierland.  

Olympe is 25 en hoewel ze eigenlijk danseres is van opleiding en les geeft aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, won ze in 2016 de ‘Belgium National award’ bij de belangrijke Sony World Photography Awards. Uit duizenden portfolio’s ingezonden vanuit heel Europa werd Olympe, als enige Belg, uitgekozen om deel te nemen aan het programma. Ze streed tegen 11 andere fotografen voor de hoofdprijs van maar liefst 150.000 euro.


De wekelijkse reeks startte op 25 mei en werd wekelijks uitgezonden. 8 weken lang kregen de fotografen opdrachten in verschillende genres. De opdrachten brachten de fotografen op 8 verschillende locaties in heel Europa. Er werd de fotografen ook gevraagd om alle stijlen onder de knie te krijgen, zonder hun eigenheid te verliezen. Een gastfotograaf coachte ook telkens de groep. Zo mocht Olympe samenwerken met David Alen Harvey, Carla Kogelman, Donna Ferrato, Martin Parr, Ezra Shaw, Siegfried Hansen en Steve McCurry.Twee maanden lang verbleven de kandidaten in Rome. Ze presenteerden elke week hun foto voor de befaamde jury bestaande uit Oliviero Toscani, Darcy Padilla en Caroline Hunter. Hun foto’s werden elke keer in vraag gesteld en kregen sterke soms zeer strenge feedback. Elke week werd de persoon met de "slechtste" foto naar huis gestuurd.

Het werd een spannende strijd voor Olympe, die uiteindelijk tweede werd en net naast de hoofdprijs greep. Ze kwam in elk geval met een pak ervaring én kennis terug naar België.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment